Andere mensen ontmoeten

Zoekt u activiteiten in de buurt?

Leuke activiteiten vindt u bijna elke dag en avond in het buurthuis of woonzorgcentrum bij u in de buurt.

Neem contact op met MOS. Zij weten wat er is te doen in het Buurttrefpunt of Wijkcentrum bij uw in de buurt. Of ga een cursus doen bij Leercentrum MOS. De bibliotheek heeft een uitgebreid programma van lezingen, workshops en cursussen. Kijk ook op de websites Uit in Drachten en Drachten Wil je Meemaken.

Wilt u met andere mensen eten?

Bij Restaurant @Holdert kunt u elke dag aanschuiven voor een kleine of grote maaltijd. Op woensdagavond en donderdagavond is er een buffet. Ook organiseren ze Open Tafels. U eet dan samen met anderen. Neem contact op met @Holdert voor meer informatie. Elke tweede woensdag van de maand is er Open tafel vanaf 12:00 uur in Dorpshuis De Wringe in Opeinde.

In Sunenz kunt ook elke dag een gezond ontbijt, lunch of diner nuttigen. Elke vrijdagavond wordt in de Warrenhove ook een gezellig en gezond buffet opgediend waar u aan kunt schuiven voor een klein bedrag. Neem contact op met de organisatie voor de tijden en kosten.

Voelt u zich eenzaam?

Wilt u met iemand praten? Bel met Sensoor of meld u aan voor een chatgesprek via de website van Het Luisterend Oog. Hier kunt u anoniem uw verhaal doen.

U kunt ook terecht bij de Zilverlijn van het Ouderenfonds. Zij bieden een luisterend oor, gezellig praatje of goed gesprek. Bel of ga naar de website om u aan te melden.

De Zonnebloem organiseert regelmatig gezellige activiteiten en vrijwilligers kunnen bij u op bezoek komen.

Bent u 50 jaar of ouder en bent u lid van ANBO, KBO, PCOB of een andere ouderenbond? Zij hebben ook een bezoekdienst.

Bent u weduwe of weduwnaar en wilt u andere mensen ontmoeten die hun partner hebben verloren? Humanitas kan u helpen bij het vinden van ontmoetingsactiviteiten of een vrijwillig maatje. Zoekt u een maatje? Vraag naar Humanitas Tandem. Komt u de deur niet uit? Ook dan kunt u terecht bij Humanitas. Vraag naar de bezoekdienst. Misschien is er een vrijwilliger die bij u langs kan komen voor een praatje.

Neem contact op met MOS. Zij weten waar u terecht kunt voor hulp. Ook organiseren zij activiteiten in de buurt. Bent u 65 jaar of ouder en woont u De Bouwen of De Singels in Drachten? Dan kunt u meedoen aan Sociaal Vitaal. U werkt aan uw fitheid en gezondheid en u ontmoet nieuwe mensen. Meer weten of meedoen? Neem contact op met de gemeente of met Sport Fryslan.

ANBO

Belangenorganisatie voor senioren

Het Luisterend Oog

Voor iedereen die ergens over wil praten waar hij of zij in zijn eigen omgeving niet mee terecht kan.

PCOB

Zuiderzeelaan
19
8017 JV
Zwolle

Sensoor

Dag en nacht een luisterend oor

Unie KBO

Organisatie die opkomt voor de belangen van senioren.

Zonnebloem - bij u in de buurt

Heeft u moeite met het ontmoeten van andere mensen?

Ga vrijwilligerswerk doen. U ontmoet dan vanzelf andere mensen tijdens uw werkzaamheden. Organisaties als MOS, Humanitas of zorgcentra hebben altijd mensen nodig. Of zoek een vrijwilligersbaan via Frijwilligerswurk. Ga bij een hobbyclub, een koor of een sportvereniging. U vindt deze in de gemeentegids. Volg een cursus om uw zelfvertrouwen te vergroten. Vraag er naar bij maatschappelijk werk. Of ga naar het VraagElkaarCafe om anderen ontmoeten. Er zijn café's met verschillende onderwerpen. Kijk op de website voor meer informatie.