Bewegen voor volwassenen

Wilt u meer bewegen?

Een halfuurtje per dag bewegen is al genoeg. Voor jongeren is dat een uur per dag. Kijk voor meer inspiratie op de website 30 minuten bewegen. Kijk voor sportverenigingen in de gemeentegids. Op de website Bewegen in Drachten vindt u alle beweeg- en speelveldjes in Drachten.

Hoe blijf ik fit?

Je fit voelen is fijn. Fit blijft u door te bewegen, maar ook door andere activiteiten. Kies iets wat u aanspreekt en doe mee. Dat is goed voor lichaam en geest, en u kunt andere mensen ontmoeten. Er zijn genoeg leuke activiteiten bij u in de buurt.

Kijk in de gemeentegids voor sportverenigingen en hobbyclubs. Ga fietsen of wandelen. Gratis routes vindt u bij Natuurmonumenten. Vraag MOS naar Buurtsportwerk bij u in de wijk. Of neem contact op met Sportbedrijf Drachten voor de mogelijkheden in de regio. Ga ook kijken bij de beweegtuin in de wijk De Bouwen of het Slingepark in de wijk de Drait.

Wilt u de natuur in de omgeving op een actieve manier ontdekken?

Kijk op de website van Gezond natuur wandelen of op de website van wandelsportvereniging Willen is Kunnen. Of maak uw eigen fietsroute met het fietsknooppuntennetwerk Zuid-Oost Friesland. Kijk ook op de website van Natuurmonumenten voor natuurgebieden en activiteiten in de provincie Friesland.

Wilt u fietsen of wandelen in de buurt?

Gratis fiets- en wandelroutes vindt u op de website van Natuurmonumenten en Fiets en Wandelweb. Of ga langs bij de ANWB in Drachten.

Beweegt u moeilijk of heeft u pijn bij het bewegen?

Neem contact op met een fysiotherapeut. U krijgt advies en een behandelplan en vaak ook oefeningen mee. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering. Kijk op de website van Zorgkaart Nederland voor een fysiotherapeut bij u in de buurt.

Zoekt u iemand om samen mee te sporten of te bewegen?

Kijk op de websites Sportpartner of Jouwbeweegmaatje. Sportbedrijf Drachten organiseert sportieve activiteiten voor alle leeftijden. Kijk op de website voor meer informatie. U kunt ook in de gemeentegids zoeken naar een sportvereniging. Of vraag of iemand met u mee wilt gaan op de website van Vraag Elkaar.

Jouw BeweegMaatje

Vul uw woonplaats in om een beweegmaatje te zoeken.

Heeft u een beperking en wilt u actief zijn?

Lekker naar buiten op voor u toegankelijke paden? Kijk op de websites van Natuur zonder drempels, Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer. Wilt u sporten? Er is van alles mogelijk.

Neem voor advies en informatie contact op met Sportbedrijf Drachten of met VSD Dol-Fijn.

Kijk ook bij: