Bijdrage voor schoolkosten

Wat is een bijdrage voor schoolkosten?

Een bijdrage voor schoolkosten is een bijdrage voor kosten die opvoeders maken voor hun schoolgaande kind(eren) tot 18 jaar. Denk hierbij aan boeken, een rekenmachine of gymkleding.

Heeft u problemen met het betalen van deze kosten? Dan kunt u misschien bijzondere bijstand krijgen. Neem contact op met de Gebiedsteams Smallingerland of met SUS Smallingerland. Zij kunnen u helpen met uw aanvraag.

Hoe vraagt u een bijdrage voor schoolkosten aan?

Vraag bijzondere bijstand aan. Download het aanvraagformulier van de website van de gemeente. Heeft u vragen? Ga dan langs bij het gratis spreekuur van SUS. U vindt locaties en tijden op de website.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een bijdrage voor schoolkosten?

Vraag hulp aan vrienden, familie of kennissen. Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Vraag het dan aan een vrijwilliger.

Krijgt u een bijdrage voor schoolkosten en is er iets veranderd in uw leven?

Misschien bent u verhuisd, heeft u een andere baan, heeft u een ander rekeningnummer of is er iets anders veranderd. Geef dit gelijk door. Zo zorgt u ervoor dat u later niets hoeft terug te betalen of een boete krijgt.

Heeft u juridische hulp nodig?

Ga naar het gratis spreekuur van Rechtshulp Noord in het Pand@Holdert in Drachten. Dit is op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur.