Dagactiviteiten

Zoekt u activiteiten waar u andere ouderen kunt ontmoeten?

Word lid van een koor of een hobbyclub. Bijvoorbeeld van Kantklosvereniging It Frsyke Swantsje of de Modelspoorvereniging Drachten. U vindt clubs en zangkoren in de gemeentegids. Ga naar het wijkcentrum of een verzorgingshuis en kijk wat er is te doen. Of vraag het ouderenwerk van MOS naar activiteiten in uw buurt. Ga sporten met andere senioren. Bijvoorbeeld bij Sociaal Vitaal Drachten. U vindt informatie op de website van Sport Fryslân. U kunt hen ook bellen. Word lid van een ouderenbond. Ga vrijwilligerswerk doen bij de kerk of bij een organisatie die u leuk vindt. Bezoek het VraagElkaarCafé. Hier ontmoet u anderen rondom verschillende onderwerpen. Kijk op de website voor meer informatie.

Wilt u advies over ontmoetingsactiviteiten?

De Zonnebloem organiseert regelmatig gezellige activiteiten. Kijk op de website voor een vestiging bij u in de buurt.

U kunt ook advies en informatie vragen aan de ouderenwerker van MOS. Of ga langs bij het wijkcentrum of buurttrefpunt. Bezoek het VraagElkaarCafé om andere mensen te ontmoeten. Het Café heeft verschillende onderwerpen. Kijk op de website voor meer informatie.

Zonnebloem - bij u in de buurt

De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of beperking.

Wilt u met andere mensen eten?

Bij Restaurant @Holdert kunt u elke dag aanschuiven voor een kleine of grote maaltijd. Op woensdagavond en donderdagavond is er een buffet. Ook organiseren ze Open Tafels. U eet dan samen met anderen. Neem contact op met @Holdert voor meer informatie. Elke tweede woensdag van de maand is er Open tafel vanaf 12:00 uur in Dorpshuis De Wringe in Opeinde.

In Sunenz kunt ook elke dag een gezond ontbijt, lunch of diner nuttigen. Elke vrijdagavond wordt in de Warrenhove ook een gezellig en gezond buffet opgediend waar u aan kunt schuiven voor een klein bedrag. Neem contact op met de organisatie voor de tijden en kosten.

Wilt u graag begeleiding bij activiteiten?

Als vrienden en familie u niet kunnen helpen, zoek dan een vrijwilliger. Vrijwilligers vindt u bij Centrum Talent, VraagElkaar of MOS.

Een vrijwilliger van het Ouderenwerk of MEE begeleidt u graag. Of geef u op bij de Zonnebloem voor begeleiding bij activiteiten.

De Zonnebloem (hoofdkantoor)

De Zonnebloem is er voor volwassen mensen met een lichamelijke beperking.

Zorgvlietstraat
491
2100
4800 CC
Breda

Zoekt u speciale dagbesteding voor ouderen?

Veel zorgcentra bieden dagbesteding voor ouderen. Neem contact op met ZuidOostZorg of De Friese Wouden. Vraag informatie en advies aan de ouderenbonden of aan ouderenwerk van MOS.