Depressie

Wilt u direct iemand spreken?

Bel met Sensoor. U kunt uw verhaal kwijt en u krijgt advies. Of neem contact op met uw huisarts.

Ziet u het leven niet meer zitten?

Het is niet eenvoudig om iemand te vertellen over gedachten of gevoelens over zelfmoord. Blijf toch praten. Neem contact op met uw huisarts of psycholoog. Ook kunt u voor (anonieme) hulp terecht bij 113 Zelfmoordpreventie. Bij 113 Zelfmoordpreventie werken vrijwilligers en professionele hulpverleners. Ook kunt u op deze website chatten en online therapie volgen. U vindt ook informatie en verhalen van lotgenoten op de website van 113 Zelfmoordpreventie.

Op de website Omgaan met depressie vindt u meer informatie over depressie en verschillende hulporganisaties.

Of maak een afspraak bij de huisarts.

113 Zelfmoordpreventie

Hulplijn

Omgaan met depressie

Blijven de klachten en wilt u hulp?

Maak een afspraak bij uw huisarts.

Wilt u er met iemand anders over praten?

Uw huisarts kan u verwijzen naar een psycholoog. U kunt ook terecht op de website Sensoor en Mentaal Vitaal. Hier kunt u anoniem chatten of een bericht sturen naar een hulpverlener.

Wilt u meer contact met andere mensen?

Kijk op internet of in de regionale kranten voor activiteiten in uw woonplaats. Meld u aan bij een vereniging of volg een cursus. Zo komt u in contact met mensen met dezelfde hobby of interesse.

U kunt ook contact opnemen met Humanitas. Vraag om huisbezoek van een vrijwilliger. Of vraag hulp en advies aan een ouderenwerker van MOS. Misschien kunt u meedoen met activiteiten in de buurt. Wilt u meer tips? Kijkt u ook eens in deze hulpwijzer onder Actief zijn. Bent u 50 jaar of ouder? Kijk dan op 50Plusnet om in contact te komen met andere mensen in de regio. Of neem contact op met de Samenwerkende Ouderbonden Smallingerland (SOS).