Gamen / internet

Game je veel?

Maak afspraken met jezelf of met je ouders over hoelang je per dag mag gamen. Lukt het niet om te stoppen? Kijk op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin voor meer informatie.

Op de website Gameninfo kun je testen of gamen voor jou een hobby is of een verslaving.

Lukt het je niet om je aan de afspraken over game-tijd of online tijd te houden?

Zoek hulp. Bel of chat met de Kindertelefoon. Voor pubers en jongvolwassenen zijn er de websites Klikvoorhulp en Internethulpverlening. Hier kun je chatten en mailen met deskundigen. Ook vind je hier een jongerenforum.

Of vraag advies aan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Internethulpverlening

Kindertelefoon

Bij De Kindertelefoon werken vrijwilligers, die aan kinderen en jongeren de mogelijkheid bieden om in vertrouwen te praten over een probleem. Kinderen krijgen advies, informatie en ondersteuning.

Heb je problemen door je internetgebruik of gamegedrag, bijvoorbeeld op school of op je werk?

Zoek hulp. Ga (met je ouders) naar je huisarts of het gebiedsteam van de gemeente Smallingerland. Die kunnen je doorverwijzen naar specialistische hulp. Of vraag advies aan Verslavingszorg Noord-Nederland.

Wil je eerst informatie en advies over internetgebruik?

Ga naar het Centrum voor Jeugd en Gezin. Zij kunnen je ook doorverwijzen naar een spreekuur of specialistische hulp. Durf je er niet heen? Vraag via een e-mail waar je moet zijn. Je krijgt altijd antwoord.

Op je school is ook een contactpersoon van het Centrum voor Jeugd en Gezin aanwezig. Wie dat is, vind je op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Of vraag het aan je mentor.