Inbraak

Wilt u inbraak in uw woning voorkomen?

Beveilig uw huis zo goed mogelijk. Inbreken in een slecht beveiligde woning kan al in 30 seconden. Is uw huis goed beveiligd, dan verkleint u de kans op inbraak. Duurt het te lang, dan ziet een inbreker er sneller van af en is de kans om betrapt te worden groter.

Zorg voor goede sloten op deuren en ramen. Een buitenlamp kan al helpen. Op de website Politiekeurmerk vindt u veel bruikbare tips. Kijk of uw huis voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) in aanmerking komt. Als uw huis dit keurmerk heeft, geven veel verzekeraars korting op de inboedelverzekering. Ook schrikt het inbrekers af. Op de website Maak het ze niet te makkelijk vindt u meer tips tegen inbraak.

Bent u zelf handig? Misschien kunt u de adviezen zelf uitvoeren. Of neem contact op met een PKVW-erkend bedrijf. Deze bedrijven doen ook keuringen van uw eigen oplossingen. Kijk op de website PKVW-erkende bedrijven voor meer informatie.

Huurt u de woning? Neem eerst contact op met uw verhuurder. Vraag wat is toegestaan en wat de verhuurder voor u kan doen.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Politiekeurmerk.nl

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen.

Churchilllaan
11
3527GV
Utrecht

CCV

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) werkt aan een veilig en leefbaar Nederland. Daarvoor bieden we kennis, instrumenten, voorlichtingsmateriaal en advies op maat gericht op veilig wonen, veilig werken en veilig leven.
Samenwerking vinden wij essentieel voor een veilig en leefbaar Nederland. Ons motto is dan ook: veiligheid maken we samen.

Churchilllaan
11
3527GV
Utrecht

Nederland Veilig Nu: inbraak voorkomen

Informatie over inbraak voorkomen. Informatie over goed hang- en sluitwerk. Met inbraakcheck en tips en trucs om inbraak te voorkomen. Met videofilmpje en afbeeldingen.

Vereniging Eigen Huis: inbraakbeveiliging

Informatie over de kenmerken van de gelegenheids- en professionele inbreker en de inbraakmethoden. Met inbraakpreventietips en inbraakbeveiligingsmiddelen. Adviezen hoe te handelen na inbraak.

Politie: woninginbraak

Tips en informatie over inbraak en inbraakpreventie. Informatie over gelegenheids-, profesionele inbrekers en inbrekersbendes. Informatie over de taken van de politie. Adviezen voor inbraakpreventie. Antwoorden op veel gestelde vragen.

Geld: Politiekeurmerk veilig wonen

Informatie over het Politiekeurmerk veilig wonen. Informatie over soorten inbrekers en het keurmerk.

Heeft u aangifte gedaan en heeft u vragen over uw zaak?

Bel Slachtofferhulp. Zij geven advies en informatie. Bijvoorbeeld of er al een verdachte is opgepakt of dat u een schadevergoeding kunt krijgen. Houd uw aangifteformulier of de brief met het parketnummer bij de hand.

U kunt uw zaak volgen op Mijn Politie. Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

DigiD

Met uw DigiD kunt u inloggen op websites van de overheid en in de zorg. Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord die u allebei zelf kiest. Uw DigiD is 3 jaar geldig nadat u deze voor het laatst heeft gebruikt.

Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. U kunt bij ons terecht voor emotionele steun, wij ondersteunen in het strafproces en helpen u uw schade vergoed te krijgen. We helpen u vandaag verder. Op het moment dat u dat wilt, op een manier die bij u past.

Baarsjesweg
224
1058AA
Amsterdam

Politie Nederland

De politie is er altijd. Voor een veiliger Nederland.

De politie beschermt de democratie, handhaaft de wet en is het gezag op straat.

Waar nodig biedt de politie de helpende hand. In noodsituaties grijpt zij dwingend in. Waar anderen een stap terug doen, stappen politiemensen naar voren. Als dat nodig is met geweld, desnoods met gevaar voor eigen leven.

De politie werkt actief samen met burgers en partners. Zij heeft oog en oor voor wat er leeft in de samenleving. De politie is er voor iedereen.

Waakzaam en dienstbaar.