Inschrijven als werkzoekende

Wilt u weten wat u moet doen nu u werkloos bent geworden?

Zoek zo snel mogelijk een nieuwe baan. Maak gebruik van vacaturesites en uw netwerk. Hoe meer mensen weten dat u werk zoekt, hoe groter de kans dat iemand een interessante vacature weet.

Schrijf u in als werkzoekende op Werk.nl. Na uw laatste werkdag heeft u 1 week de tijd om u in te schrijven. Eerder inschrijven mag ook. Ga langs bij een Werkplein in uw buurt als u advies of hulp nodig heeft.

Lukt het niet om u via de website Werk.nl in te schrijven?

Neem contact op met UWV Werkbedrijf. Een medewerker helpt u met inschrijven.

Ben je jonger dan 27 en ligt je inkomen onder bijstandsniveau?

Misschien kom je in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente. Meld je eerst aan bij het UWV via Werk.nl. Bel daarna direct met de gemeente. Voor de gemeente jouw aanvraag in behandeling neemt, moet je eerst 4 weken actief op zoek gaan naar werk.

Kijk ook of je een nieuwe opleiding kunt gaan doen. Of dat jij je oude opleiding kunt afmaken. Met een startkwalificatie vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Een startkwalificatie is een diploma havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger.

Ben je jonger dan 23 jaar en heb je geen startkwalificatie? Neem dan contact op met RMC De Friese Wouden. Zij helpen je bij het zoeken naar een passende opleiding. Misschien kun je tegelijkertijd leren en werken.

Lukt het niet om werk te vinden of een opleiding te volgen? Maak dan een afspraak met Sociale Zaken om jouw situatie te bespreken.

Wilt u ervaringen uitwisselen met anderen?

Vraag bij UWV of er een netwerkgroep is waar u zich voor kunt aanmelden. Of word lid van het online netwerk LinkedIn.

Bent u op zoek naar werk en wilt u een uitkering aanvragen?

Volg het stappenplan van UWV om te zien of u in aanmerking komt voor een WW-uitkering. Of neem contact op met het Werkplein. Daar weten ze alles van werk en solliciteren. Kunt u een WW-uitkering krijgen? Schrijf u meteen in via werk.nl. Houd bij de aanvraag uw DigiD bij de hand. U logt in via het venster van UWV Werkbedrijf.

Wilt u zich inschrijven? Ga naar werk.nl en klik op WW-uitkering aanvragen. Gebruik uw DigiD om in te loggen. Vul gegevens in over vorige banen, opleidingen, cursussen en wensen. Na verzending bent u ingeschreven. U gaat actief op zoek naar werk en houdt in uw digitale Werkmap bij hoe het gaat. De werkcoach kijkt mee in uw Werkmap en helpt u als dat nodig is.