Jongeren en psychische klachten

Heb je door psychische klachten moeite om anderen te leren kennen?

Kijk of er activiteiten of verenigingen in je omgeving zijn waar je naartoe zou willen. Misschien is er iemand in je omgeving die met je mee wil gaan.

Heb je problemen met jezelf of met anderen?

Praat erover met je ouders of vrienden. Of bel of chat met de Kindertelefoon.

Op de websites Klikvoorhulp, Mind your own life, Internethulpverlening of Praten online staan antwoorden, tips en uitleg. Je kunt er ook chatten en mailen met deskundigen. Ook vind je hier een jongerenforum.

Kan of wil je er niet met je ouders of vrienden over praten?

Kijk op de website van de Kindertelefoon. Wil je liever met de Kindertelefoon bellen of chatten? Dat kan natuurlijk ook.

Pubers en jongvolwassenen kunnen ook terecht op de websites Klikvoorhulp, Mind your own life, Internethulpverlening of Praten online. Hier kun je chatten en mailen met deskundigen. Ook vind je hier een jongerenforum.

Persoonlijk advies krijg je bij het gebiedsteam Smallingerland.

Veroorzaken je ouders de problemen?

Kijk op de website Kopstoring voor een steuntje in de rug. Bij de Kindertelefoon kun je met iemand praten of online chatten.

Kindertelefoon

Bij De Kindertelefoon werken vrijwilligers, die aan kinderen en jongeren de mogelijkheid bieden om in vertrouwen te praten over een probleem. Kinderen krijgen advies, informatie en ondersteuning.

Komen de problemen door je broer of zus?

En wil je er met een deskundige over praten? Neem contact op met het wijkteam. Zij geven informatie en advies. Of verwijzen je door.

Zit je in een dip?

Praat erover met iemand die je vertrouwt, zoals een vriend of je mentor. Kijk op de website Mentaal Vitaal. Doe mee aan Grip op je dip. Dat is een online groepscursus in een beveiligde chatbox. Of neem contact op met het gebiedsteam Smallingerland. Je kunt ook naar je huisarts gaan. Die kan je doorverwijzen.

Ben je jonger dan 24 jaar?

Zit je in een dip? Kijk op Grip op je dip.