Kind met beperking

Heeft u een kind met een beperking?

Soms ontwikkelt een kind zich minder goed door lichamelijke problemen of psychische beperkingen. Voor advies over bewegen, school en opvoeden kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Zoekt u activiteiten voor kinderen met een beperking?

Wilt u weten welke activiteiten het meest geschikt zijn? Neem dan contact op met het Sportbedrijf Drachten. Stichting Pypskoft organiseert activiteiten voor kinderen en volwassenen met een beperking. Kijk op de website voor meer informatie. Of neem contact op met het CJG of de gemeente voor informatie of advies over de mogelijkheden.

Wil uw verstandelijk beperkte kind sporten?

Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Tijdens het sporten en bewegen werk je aan een goede conditie en bouw je sociale contacten op. Een beperking hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen! Wilt u weten welke activiteiten het meest geschikt zijn? Neem dan contact op met het Sportbedrijf Drachten. Kijk ook eens op de website van unieksporten.nl.

VDS Dol-Fijn in Drachten is een sportclub voor mensen met een beperking. Uw kind kan daar bijvoorbeeld zwemmen, voetballen, fitnessen of wandelen. Kijk op de website voor meer informatie.