Kinderen en vrije tijd

Houdt uw kind van zingen, dansen en toneel?

Meldij Centrum voor Kunsten heeft allerlei cursussen en workshops. Bij De Lawei kan uw kind leren toneelspelen. Kijk op de website Jij in de Lawei. Leren dansen kan bij DSD Dansstudio Drachten, Bewegingscentrum Drachten of bij Cristaly. Zoek ook op de website van Drachten Wil Je Meemaken.

Houdt uw kind van buiten spelen?

Loop het Blotevoetenpad in Opende of ga naar speeltuin De Draaikolk of of naar het Spijkerdorp.

Kijk voor ideeën voor buiten spelen op Oerrr! van Natuurmonumenten. Houdt uw kind van de natuur? Staatsbosbeheer organiseert excursies en ieder jaar een natuurdag.

Of het Fryske Gea. U vindt alle beweeg- en speelveldjes in Drachten op de website Bewegen in Drachten.

Oerrr - Natuurmonumenten

Houdt uw kind van dieren?

Ga naar Dierenparkje de Wiken of Kinderboerderij De Naturij.

Wilt u bezig zijn met de ontwikkeling van uw kind?

Vraag bij het Centrum voor Jeugd en Gezin wat u kunt doen. Leuk en leerzaam speelgoed leent u bij de speel-o-theek. Ga ook naar de bibliotheek met uw kind. Daar zijn voorleesmiddagen en workshops. U kunt uw kind vanaf 3 maanden ook zelf voorlezen. Kijk op Boekstart.nl voor meer informatie. Of informeer bij een sportvereniging bij u in de buurt.

Doe samen met uw kind mee aan Opstapje of Opstap. Vraag er naar bij MOS. Ga ook naar de bibliotheek met uw kind. Daar zijn ook voorleesmiddagen en workshops.

Boekstart.nl

Informatie over voorlezen aan kinderen van 0 tot 4 jaar

Zoekt u leuke activiteiten voor uw kind?

Zoek in de huis-aan-huisbladen of in de krant naar leuke activiteiten. Kijk in de bibliotheek naar de folders die er liggen. Of vraag in het buurthuis of er iets te doen is. Misschien komt u daardoor ook op goede ideeën om zelf iets te organiseren.

Zoekt u activiteiten voor kinderen met een beperking?

Wilt u weten welke activiteiten het meest geschikt zijn? Neem dan contact op met het Sportbedrijf Drachten. Stichting Pypskoft organiseert activiteiten voor kinderen en volwassenen met een beperking. Kijk op de website voor meer informatie. Of neem contact op met het CJG of de gemeente voor informatie of advies over de mogelijkheden.

Wilt u een dagje iets leuks doen met de kinderen?

Kijk voor ideeën en tips op de website Weg met de kids. Op Uit met kinderen vindt u activiteiten, maar ook een overzicht van speeltuinen en kinderboerderijen in de buurt. Voor activiteiten in de natuur kunt u terecht op de website van Natuurmonumenten. Denk hierbij aan speurtochten. Het jongerenwerk organiseert ook veel, voornamelijk tijdens de schoolvakanties. Kijk ook op de websites Uit in Drachten en Drachten Wil je Meemaken.