Mensen ontmoeten

Zoekt u activiteiten waar u andere ouderen kunt ontmoeten?

Word lid van een koor of een hobbyclub. Bijvoorbeeld van Kantklosvereniging It Frsyke Swantsje of de Modelspoorvereniging Drachten. U vindt clubs en zangkoren in de gemeentegids. Ga naar het wijkcentrum of een verzorgingshuis en kijk wat er is te doen. Of vraag het ouderenwerk van MOS naar activiteiten in uw buurt. Ga sporten met andere senioren. Bijvoorbeeld bij Sociaal Vitaal Drachten. U vindt informatie op de website van Sport Fryslân. U kunt hen ook bellen. Word lid van een ouderenbond. Ga vrijwilligerswerk doen bij de kerk of bij een organisatie die u leuk vindt. Bezoek het VraagElkaarCafé. Hier ontmoet u anderen rondom verschillende onderwerpen. Kijk op de website voor meer informatie.

Wilt u advies over ontmoetingsactiviteiten?

De Zonnebloem organiseert regelmatig gezellige activiteiten. Kijk op de website voor een vestiging bij u in de buurt.

U kunt ook advies en informatie vragen aan de ouderenwerker van MOS. Of ga langs bij het wijkcentrum of buurttrefpunt. Bezoek het VraagElkaarCafé om andere mensen te ontmoeten. Het Café heeft verschillende onderwerpen. Kijk op de website voor meer informatie.

Zonnebloem - bij u in de buurt

De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of beperking.

Wilt u met andere mensen eten?

Bij Restaurant @Holdert kunt u elke dag aanschuiven voor een kleine of grote maaltijd. Op woensdagavond en donderdagavond is er een buffet. Ook organiseren ze Open Tafels. U eet dan samen met anderen. Neem contact op met @Holdert voor meer informatie. Elke tweede woensdag van de maand is er Open tafel vanaf 12:00 uur in Dorpshuis De Wringe in Opeinde.

In Sunenz kunt ook elke dag een gezond ontbijt, lunch of diner nuttigen. Elke vrijdagavond wordt in de Warrenhove ook een gezellig en gezond buffet opgediend waar u aan kunt schuiven voor een klein bedrag. Neem contact op met de organisatie voor de tijden en kosten.

Zoekt u speciale dagbesteding voor ouderen?

Veel zorgcentra bieden dagbesteding voor ouderen. Neem contact op met ZuidOostZorg of De Friese Wouden. Vraag informatie en advies aan de ouderenbonden of aan ouderenwerk van MOS.

Voelt u zich eenzaam?

Wilt u met iemand praten? Bel of chat met De Luisterlijn. Hier kunt u anoniem uw verhaal doen.

U kunt ook terecht bij de Zilverlijn van het Ouderenfonds. Zij bieden een luisterend oor, gezellig praatje of goed gesprek. Bel of ga naar de website om u aan te melden.

De Zonnebloem organiseert regelmatig gezellige activiteiten en vrijwilligers kunnen bij u op bezoek komen.

Bent u 50 jaar of ouder en bent u lid van ANBO, KBO-PCOB of een andere ouderenbond? Zij hebben ook een bezoekdienst.

Wilt u graag nieuwe mensen ontmoeten, maar u weet niet hoe? Neem dan contact op met Humanitas.

Neem contact op met MOS. Zij weten waar u terecht kunt voor hulp. Ook organiseren zij activiteiten in de buurt. Bent u 65 jaar of ouder en woont u De Bouwen of De Singels in Drachten? Dan kunt u meedoen aan Sociaal Vitaal. U werkt aan uw fitheid en gezondheid en u ontmoet nieuwe mensen. Meer weten of meedoen? Neem contact op met de gemeente of met Sport Fryslan.

De Luisterlijn

Dag en nacht een luisterend oor

ANBO

Belangenorganisatie voor senioren

Bezoekadres

Vijzelmolenlaan
20-22
3447 GX
Woerden

Postadres

2012
3440 DA
Woerden

Zonnebloem - bij u in de buurt

De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of beperking.