Mishandeling

Wordt u mishandeld? Of kent u iemand die mishandeld wordt?

Heeft u dringend hulp nodig? Bel 112.

Neem voor hulp (anoniem) contact op met Veilig Thuis. Zij geven informatie en advies. U kunt ook terecht bij Slachtofferhulp of uw huisarts. Op de pagina van Slachtofferwijzer vindt u meer hulporganisaties.

Gaat het om een kind? Ook kinderen kunnen bellen met Veilig Thuis. Maar bellen of chatten met de Kindertelefoon kan natuurlijk ook.

Doe altijd aangifte van mishandeling bij de politie. Wilt u liever anoniem een melding doen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem.

Praten over uw situatie kan ook met een medewerker van het gebiedsteam. Op de website Het luisterend oog kunt u chatten met een vrijwilliger.

Kindertelefoon

Bij De Kindertelefoon werken vrijwilligers, die aan kinderen en jongeren de mogelijkheid bieden om in vertrouwen te praten over een probleem. Kinderen krijgen advies, informatie en ondersteuning.

Meld Misdaad Anoniem

Word je mishandeld? Of weet je dat een ander kind wordt mishandeld?

Praat erover met iemand die je vertrouwt. Bijvoorbeeld iemand op school, zoals een leraar of je mentor. Elke school in Smallingerland heeft een contactpersoon van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Die mag je altijd bellen en om advies vragen. Op de website kun je vinden wie de contactpersoon op jouw school is. Je mag ook altijd bellen naar Veilig Thuis en naar de Kindertelefoon.