Organisaties

Filters
Er zijn 40 resultaten gevonden.
X Begint met: R
Toon op kaart (9)
x

Het Ronde Tafelhuis

Het Ronde Tafelhuis is een kenniscentrum rond religie, levensbeschouwing en cultuur. Zij profileert zich met een breed aanbod met debat- en dialoogbijeenkomsten rond maatschappelijke thema's. Daarnaast richt het Ronde Tafelhuis zich op kwetsbare bevolkingsgroepen die behoefte hebben aan ondersteuning op vele terreinen. Groeperingen met verschillende religieuze en culturele achtergronden zijn verbonden aan het Ronde Tafelhuis.

Wagnerplein
4
5011LP
Tilburg

Raad voor Rechtsbijstand: schuldhulpverlening

Informatie over de Wet schuldsanering natuurlijke personen, gericht op burgers. Met videofilmpje.

Randstad Drachten

Mensen staan centraal bij Randstad. Of je nu op zoek bent n??r een baan of op zoek bent naar mensen v??r een baan. Bij Randstad willen we weten wie je bent en wat je drijfveren zijn. Ben je starter of professional en ga je voor eigen ontwikkeling? Of ben je op zoek naar gemotiveerde medewerkers voor de groei van je organisatie?

Van Knobelsdorffplein
4 a
9203DJ
Drachten

Rechtsbijstand.nl

De Raad voor Rechtsbijstand regelt de gesubsidieerde mediation en rechtsbijstand. Dit doet de Raad op basis van de Wet op de Rechtsbijstand (Wrb). Rechtsbijstand.nl biedt alle informatie voor burgers.

Rechtshulp Noord Advocaten - Drachten

U wilt een advocaat, maar wel ??n die luistert. Geen juridische termen, maar advies in gewone taal. Rechtshulp Noord Advocaten helpt u. In advies, onderhandelingen en verdediging. Voor iedereen en op alle rechtsgebieden.

Van Knobelsdorffplein
121
9203DH
Drachten

Rechtspraak: toeslagen

Informatie over hoe te handelen als de aanvraag voor een toeslag afgewezen is.

Rechtwijzer

Vul stap voor stap Rechtwijzer in. U krijgt advies over wat u in uw situatie kunt doen en wie u daarbij kunnen helpen.

Regelhulp

Regelhulp is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die op zoek is naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie op het gebied van zorg, welzijn en sociale zekerheid. Samenwerkende organisaties zijn onder andere gemeenten, het CIZ, UWV en SVB.

Regelhulp: opvoedingsondersteuning

Informatie over opvoedingsondersteuning voor de opvoeding van kinderen. Informatie over de babyuitkering, de kinderbijslag, de kinderopvangtoeslag, het persoonsgebonden budget, de tegemoetkoming schoolkosten en het lidmaatschap en kosten van het jeugdsportfonds.

Regiomanagement

De regiomanager is de vertegenwoordiger van de gemeente in de wijken en dorpen van Smallingerland.

Gauke Boelensstraat
2
9203RM
Drachten

Regiopastor

Regiopastor is een telefonische hulplijn en een praatpaal voor uw problemen.
Mensen die een luisterend oor nodig hebben?hun ei kwijt willen. Heb je relatieproblemen? Zit je met de opvoeding van je kinderen? Heb je een verslaving?

Bernisse
28
8032BN
Zwolle

Residentie Buitenzorg

Wij zijn gespecialiseerd in wonen, zorg en welzijn voor Indische en Molukse ouderen of ouderen die zich met onze cultuur verwant voelen. Onze ervaring is dat ouderen met een Surinaamse of Antalliaanse achtergrond zich ook thuisvoelen in onze doelgroepgerichte zorg. In het Noorden en Oosten van Nederland zijn we d? full-service woonzorgorganisatie voor cultuurspecifieke zorg met roots in de gordel van smaragd. We zijn gevestigd in Groningen, Assen, Drachten en Almelo.

De Marke
84
9203DW
Drachten

Restaurant @ Holdert

@Holdert heeft een prachtig restaurant waar tussen 12.00 en 13.15 uur warme maaltijden worden geserveerd. U bent van harte welkom voor een kop soep of een complete maaltijd. Een complete maaltijd van 2 gangen voor ? 6,50, 3 gangen voor
? 7,30. Eet u smakelijk!
Open Tafels
In diverse locaties worden Open Tafels georganiseerd. U kunt dan gezellig met buurt- en wijkgenoten genieten van de maaltijden. Voor informatie kunt u terecht bij @Holdert.

Van Knobelsdorffplein
121
9203DH
Drachten

Rijksoverheid - basispakket zorgverzekering

Rijksoverheid - minimumloon

Alle werknemers vanaf 22 jaar hebben recht op het wettelijk minimumloon. Dit is het loon dat u minimaal moet ontvangen als u werkt. Voor jongere werknemers geldt het minimumjeugdloon.

Rijksoverheid.nl

Algemeen portaal van de rijksoverheid. Via deze website kunt u informatie vinden over onderwerpen die de overheid regelt.

Buitenhof
34
2513AH
's-Gravenhage

Rijksoverheid: alarmnummer 112

Beschrijving van het spoedeisende alarmnummer 112. Informatie over de werking, het gebruik en de sancties bij misbruik. Antwoorden op veel gestelde vragen.

Rijksoverheid: bijstand

Informatie over de algemene- en bijzondere bijstandsuitkering en het re-integratietraject. Antwoorden op veel gestelde vragen.

Rijksoverheid: Depressie

Informatie over de symptomen en risicofactoren van depressiviteit.

Rijksoverheid: Depressie hulp bieden

Informatie over het hulp bieden aan mensen met een depressie.

Rijksoverheid: Depressie zelfhulp

Informatie en tips hoe om te gaan met depressiviteit. Met zelftest en zelfhulp.

Rijksoverheid: fraude belastingen en toeslagen

Informatie over de aanpak van fraude met belastingen en toeslagen.

Rijksoverheid: huurtoeslag

Beschrijving van huurtoeslag. Antwoorden op veel gestelde vragen.

Rijksoverheid: kinderopvangtoeslag

Beschrijving van kinderopvangtoeslag. Informatie over het aanvragen en de hoogte van de toeslag. Antwoorden op veel gestelde vragen.

Rijksoverheid: kindgebonden budget

Informatie over het kindgebonden budget 2015. Informatie over de voorwaarden. Met rekenhulpen.

Rijksoverheid: kwaliteit van hoger onderwijs

Informatie over de kwaliteit en de erkende HBO opleidingen in Nederland. Informatie over associate-degree, de toelatingseisen, het collegegeld en de studiefinanciering. Antwoorden op veel gestelde vragen.

Rijksoverheid: pensioen

Beschrijving van de opbouw en toekomst van het Nederlandse pensioenstelsel. Informatie over pensioenrechten, - overeenkomsten en de versobering van de vut en het prepensioen. Antwoorden op veel gestelde vragen.

Rijksoverheid: schuldhulpverlening en -sanering

Beschrijving van schulden en schuldsanering. Informatie over de schuldhulpverlening en de schuldsanering en de preventiewijzer.

Rijksoverheid: voortgezet onderwijs

Informatie over de kwaliteit, de schoolkeuze, het lesgeld en de opbouw van het voortgezet onderwijs. Antwoorden op veel gestelde vragen.

Rijksoverheid: wet WMO 2015

Informatie over de wet WMO 2015.

Rijksoverheid: woningruil

Informatie over woningruil. Informatie over de spelregels.

Rijksoverheid: zorgverzekering

Informatie over de zorgverzekering en de veranderingen in de zorg.

RMC de Friese Wouden

Meldingen verzuim en voortijdig schoolverlaten van alle jongeren, (ex)cursisten of (ex)leerlingen, tot 23 jaar, woonachtig in regio De Friese Wouden.
Elk jaar verlaten veel jongeren het onderwijs, zonder hun opleiding afgerond te hebben met een diploma (op minimaal mbo niveau 2)
RMC De Friese Wouden vormt sinds 1996 een dergelijk regionaal samenwerkingsverband en bestaat op dit moment uit de gemeenten Achtkarspelen, Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, Tytsjerksteradiel en Weststellingwerf.

Gauke Boelensstraat
2
9203RM
Drachten

ROC Friese Poort

Regionaal Opleidingscentrum

Splitting
21 23
9202LC
DRACHTEN

ROC Friese Poort - Taal- en Rekencentrum

Wil je je taal- en rekenniveau snel en doeltreffend verbeteren? Dan kan ons Taal- en rekencentrum je verder helpen. Het Taal- en rekencentrum is speciaal voor mensen die hun taal- of rekenniveau willen verhogen.

Anne Wadmanwei
6
8914BD
LEEUWARDEN

ROC.nl

In 1998 werd de Stichting ROC.nl in het leven geroepen. Ons doel is van meet af aan geweest om het onderwijs toegankelijker te maken, om het educatieve landschap in kaart te brengen voor een zo breed mogelijk publiek. Het internet is daar natuurlijk bij uitstek geschikt voor. Onze bezoekers kunnen actief op zoek gaan naar de informatie die zij nodig hebben voor hun opleiding, stage of toekomstige carri?re.

Institutenweg
39
7521PH
Enschede

Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis is een internationale humanitaire hulporganisatie. Het landelijk bureau in Den Haag co?rdineert de nationale en internationale taken van het Nederlandse Rode Kruis.

Anna van Saksenlaan
50
2593HT
's-Gravenhage

Rolstoelroutes

Wandelingen die ook geschikt zijn voor rolstoelen

Ruilkring LETS- Drachten

LETS is een afkorting voor Local Exchange Trading System, een ruilkring. Dit vraagt misschien nog wat uitleg. Een LETS-ruilkring bestaat uit een groep mensen die met elkaar handelt door middel van punten. De punten van LETS-Drachten heten peijes. Deze peijes zijn heel goed te vergelijken met euro?s.
Net als Peije doen wij onze werkzaamheden binnen de LETS-ruilkring ook heel persoonlijk: waar we goed in zijn doen we voor een ander precies op de manier waarop die ander dat graag wil. Voor iedere handelsafspraak wordt van tevoren samen een prijs afgesproken. Iedereen is hierin vrij, maar als richtlijn wordt 10 peijes per uur geadviseerd.

Dwarswyk
206
9202BT
Drachten