Sporten en bewegen voor kinderen

Zoekt u sportieve activiteiten voor kinderen?

Er zijn veel sportieve mogelijkheden voor kinderen. Bijvoorbeeld via sportverenigingen, scholen, buitenschoolse opvang (BSO) en andere organisaties in de wijken.

Kijk in de gemeentegids voor sportverenigingen en clubs in de regio. Of neem contact op met Sportbedrijf Drachten.

Wilt u sportief bezig zijn met uw kindje?

Ga Ouder & Kind-zwemmen in zwemcentrum De Welle. Dat mag al wanneer uw kind vijf maanden oud is. Of ga samen yoga doen. Yogastudio's vindt u in de telefoongids en op de website Yogastudios.nl. Doe peuterdans bij Dansstudio Drachten of bij Cristaly. Of ga met uw kind op gymnastiek. Vraag Sportbedrijf Drachten naar het Beweegdiploma van Nijntje. Bewegingscentrum Drachten heeft een aanbod voor kinderen van 2 tot en met 15 jaar oud.

Denkt u dat uw kind te weinig beweegt?

Geef zelf het goede voorbeeld door regelmatig te bewegen. Het belangrijkste is dat uw kind plezier krijgt in sporten. Ga op zoek naar een sport die uw kind leuk vindt. In de gemeentegids vindt u het lokale aanbod. Op de website 30 minuten bewegen staan tips. Op de website Bewegen in Drachten vindt u alle beweeg- en speelveldjes in Drachten. Wilt u meer informatie over de aanpak in Smallingerland? Ga naar het Centrum voor Jeugd en Gezin en vraag naar JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Smallingerland.

Wil uw kind sporten maar is er geen geld?

Bel Stichting Leergeld en vraag een bijdrage aan. U kunt ook een e-mail sturen. Zet daarin uw naam, adres, telefoonnummer, de naam en de geboortedatum van uw kind, uw maandinkomen en de reden van uw aanvraag. Verder gaat het zo: een medewerker van Stichting Leergeld komt op afspraak bij u thuis. U bespreekt hoe u er voor staat en legt uit voor wie u een bijdrage wilt aanvragen. De medewerker dient uw aanvraag in bij Stichting Leergeld. Stichting Leergeld beslist over uw aanvraag. U krijgt binnen 2 weken bericht. Krijgt u al een bijdrage van Stichting Leergeld? Die geldt voor 1 jaar. Zo nodig kunt u daarna een nieuwe bijdrage aanvragen.

Wilt u een bijdrage voor contributie of sportkleding? Misschien komt u in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Jeugdfonds Sport & Cultuur is een organisatie die de contributie en/of de sportattributen betaalt voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum.

Vraag ook om hulp bij uw gemeente. Samen met een medewerker bekijkt u of er nog andere regelingen zijn waar u aanspraak op kunt maken.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Stichting Leergeld Nederland