Sporten en bewegen voor kinderen

Zoekt u sportieve activiteiten voor kinderen?

Er zijn veel sportieve mogelijkheden voor kinderen bijvoorbeeld via sportverenigingen, scholen, buitenschoolse opvang (BSO) en andere organisaties in de wijken.

Kijk in de gemeentegids voor sportverenigingen en clubs in de regio. Of neem contact op met Sportbedrijf Drachten.

Wilt u sportief bezig zijn met uw kindje?

Ga Ouder & Kind-zwemmen in zwemcentrum De Welle. Dat mag al wanneer uw kind vijf maanden oud is. Of ga samen yoga doen. Yogastudio's vindt u in de telefoongids en op de website Yogastudios.nl. Doe peuterdans bij Dansstudio Drachten of bij Cristaly. Of ga met uw kind op gymnastiek. Vraag Sportbedrijf Drachten naar het Beweegdiploma van Nijntje. Bewegingscentrum Drachten heeft een aanbod voor kinderen van 2 tot en met 15 jaar oud.

Denkt u dat uw kind te weinig beweegt?

Geef zelf het goede voorbeeld door regelmatig te bewegen. Het belangrijkste is dat uw kind plezier krijgt in sporten. Ga op zoek naar een sport die uw kind leuk vindt. In de gemeentegids vindt u het lokale aanbod. Op de website 30 minuten bewegen staan tips. Op de website Bewegen in Drachten vindt u alle beweeg- en speelveldjes in Drachten. Wilt u meer informatie over de aanpak in Smallingerland? Ga naar het Centrum voor Jeugd en Gezin en vraag naar JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Smallingerland.