Verhuizen

Gaat u verhuizen?

Plan uw verhuizing goed. Vraag familie, vrienden en bekenden om u te helpen of huur een verhuisbedrijf in.

Is dit niet mogelijk en heeft u een ziekte of beperking? Maak een afspraak met uw gemeente of met maatschappelijk werk bij u in de buurt.

Vergeet niet uw verhuizing door te geven aan de gemeente waarin u gaat of blijft wonen. Doe dit uiterlijk 5 dagen na de verhuizing. Verhuist u naar het buitenland? Geef uw verhuizing dan minimaal 5 dagen vóór de verhuizing door.

Heeft u meer hulp nodig? Zoals voor het regelen van uw verhuizing, uw administratie of kleine klusjes?

Vraag familie, vrienden of buren om hulp. Is er niemand die u kan helpen? Zoek dan een vrijwilliger. Bijvoorbeeld via Centrum Talent, Vraag Elkaar of Ben'r.

Kijk op Checklist verhuizen voor verhuistips. Of vraag hulp aan de woningcorporatie.

Heeft u een urgentieverklaring nodig voor een woning?

Die vraagt u aan bij de woningcorporatie.

Kijk op de websites van Accolade en WoonFriesland. Hier vindt u informatie over urgentieregelingen en de voorwaarden. Als de woningcorporatie geen urgentiesysteem heeft, dan kunnen zij wel meedenken over de mogelijkheden. Vraag een gesprek aan.

Zoekt u een woning voor senioren?

Accolade en WoonFriesland verhuren ook seniorenwoningen. Kijk op de websites of er een geschikte woning vrij is. U vindt daar ook hoe u in aanmerking komt voor een woning. Of vraag een ouderenadviseur om advies. Neem dan contact op met MOS.

Wilt u in uw gemeente blijven wonen? Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie. Bijvoorbeeld over woningen voor 55+ of hulp bij langer zelfstandig wonen.