Voeding voor een basisschoolkind

Wilt u weten welke voeding uw kind nodig heeft?

Gezond eten zorgt ervoor dat uw kind zich goed ontwikkelt. Het geeft energie en uw kind groeit ervan. Leer uw kind daarom gezond te eten. Kijk op de website van het Voedingscentrum hoe u dat doet. U leest daar ook wat een goed ontbijt is.

Zorg er ook voor dat uw kind gevarieerd eet. Dan krijgt het genoeg binnen van alle gezonde stoffen. Wen uw kind eraan om op vaste tijdstippen te eten. Zo voorkomt u dat uw kind gaat snacken. Snacken is vaak ongezond en kinderen worden er dik van. Informatie over gezond eten vindt u op de website van de Nederlandse Hartstichting.

Nederlandse Hartstichting

Voedingscentrum - mijn kind en ik

Heeft u vragen over het gewicht van uw kind?

Bespreek het met uw huisarts. Of ga naar de GGD.

Wilt u dat uw kind een gezond gewicht houdt of krijgt?

Kijk op de website van het Voedingscentrum.

Voldoende beweging houdt uw kind op gewicht. Laat uw kind daarom buiten spelen en laat het lopend of op de fiets naar school gaan. Laat uw kind ook sporten bij een sportvereniging.

Is uw kind te dik?

Zorg voor voldoende beweging voor uw kind. Laat uw kind op de fiets of lopend naar school gaan en veel buiten spelen. Op de website bewegenindrachten.nl staan alle beweeg- en speelveldjes in Drachten. Wilt u advies? Ga dan naar uw huisarts of naar de jeugdgezondheidszorg van GGD Fryslan. Via het Centrum voor Jeugd en Gezin is meer informatie te vinden over het leefstijlprogramma's LEFF en JOGG.