Vrije tijd en uitgaan

Gaat u graag naar een theatervoorstelling, concert of de bioscoop?

Kijk voor informatie over voorstellingen in regionale kranten. De gemeentegids heeft een overzicht van theaters, bioscopen en concertzalen. U kunt zich gratis abonneren op de digitale nieuwsbrief van een theater.

Of kijk op de website van de UITagenda wat er bij u in de buurt te doen is.

Of op de websites Uit in Drachten en Drachten Wil je Meemaken.

Zoekt u een hobby?

Doe de Interessetest. Op de website het Hobby Journaal kunt u tips en ideeën uitwisselen.

Kijk ook in de gemeentegids bij Sport en bij Cultuur en Recreatie. Hier ziet u waar mensen in Smallingerland zich mee bezig houden.

Zoekt u een leuke jaarmarkt?

Oudega heeft iedere zomer een jaarmarkt. In Drachten is de jaarmarkt in het voorjaar. In de zomer is er braderie en Nijega heeft een landelijke Tuinfair.

Zou u graag een museum willen bezoeken?

Met een museumkaart kunt u gratis naar 400 musea. U mag ook naar avondopenstellingen, besloten lezingen en bijzondere rondleidingen.

Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag bezoekt u gratis musea, kerken en boerderijen.

Gaat u niet graag alleen naar een museum? Als u een museumkaart heeft, kunt u zich ook gratis aanmelden voor MuseumkaartMatch. Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater-, museum- en concertbezoeken speciaal voor ouderen.

Ga bijvoorbeeld naar het Museum Dr888.

Open Monumentendag

MuseumkaartMatch

Stichting Vier het leven

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 - 18.00 uur.

Bent u muzikaal?

Word lid van een muziekvereniging of -club. Neem zangles of ga bij een koor. U vindt de namen en adressen in de gemeentegids. Wilt u een instrument leren spelen? Volg muziekles bij centrum voor kunsten De Meldij of schrijf u in voor de popschool.