Werk en opleiding

Heb je geen diploma en geen werk?

Probeer alsnog een diploma te halen. Dat vergroot je kansen op werk. Weet je nog niet welke opleiding je wilt doen? Doe dan de beroepentest op de website Beroepen in beeld. Op de website van het ROC staat waar je bepaalde opleidingen kunt volgen.

Ben je jonger dan 23 jaar en heb je geen startkwalificatie (minimaal diploma mbo niveau 2 of diploma havo/vwo)? Neem dan contact op met RMC De Friese Wouden. Daar kunnen ze je begeleiden en ondersteunen bij het zoeken naar een passende opleiding. Bijvoorbeeld werken en leren tegelijkertijd.

Lukt het niet om werk te vinden of een opleiding te volgen? Maak dan een afspraak met de afdeling Sociale Zaken van de gemeente om jouw situatie te bespreken.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Smallingerland

Via de gemeente kunnen veel verschillende producten en diensten op het gebied van ondersteuning en begeleiding worden geleverd. Informeer bij het WMO-loket en de gebiedsteams welke mogelijkheden er voor u zijn. Ook kunt u direct naar de website van de organisaties die worden genoemd in Samenwijzer.

Gauke Boelensstraat
2
9203RM
Drachten

KiesMBO

KiesMBO.nl geeft informatie over alle opleidingen en beroepen op mbo-niveau.
Je vindt er: een interessetest, de mogelijkheid om opleidingen te vergelijken, video?s over beroepen, open dagen, informatie over de arbeidsmarkt.

Toon op kaart (1)
x

ROC Friese Poort

Regionaal Opleidingscentrum

Splitting
21 23
9202LC
DRACHTEN
Toon op kaart (1)
x

RMC de Friese Wouden

Meldingen verzuim en voortijdig schoolverlaten van alle jongeren, (ex)cursisten of (ex)leerlingen, tot 23 jaar, woonachtig in regio De Friese Wouden.
Elk jaar verlaten veel jongeren het onderwijs, zonder hun opleiding afgerond te hebben met een diploma (op minimaal mbo niveau 2)
RMC De Friese Wouden vormt sinds 1996 een dergelijk regionaal samenwerkingsverband en bestaat op dit moment uit de gemeenten Achtkarspelen, Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, Tytsjerksteradiel en Weststellingwerf.

Gauke Boelensstraat
2
9203RM
Drachten

Heb je een beperking en wil je een opleiding volgen?

Heb je een beperking en wil je weten of jij een bepaalde opleiding kunt volgen? Kijk op de website van roc.nl voor een Steunpunt Opleiding & Handicap bij jou in de buurt.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

VSO Talryk

Talryk is een VSO school voor 12-20 jarigen. Wij bieden specialistisch onderwijs aan zeer moeilijk lerenden en jongeren met een complexe beperking en/ of gedragsproblematiek.

Harddraversdijk
26
9201HJ
DRACHTEN

ROC.nl

In 1998 werd de Stichting ROC.nl in het leven geroepen. Ons doel is van meet af aan geweest om het onderwijs toegankelijker te maken, om het educatieve landschap in kaart te brengen voor een zo breed mogelijk publiek. Het internet is daar natuurlijk bij uitstek geschikt voor. Onze bezoekers kunnen actief op zoek gaan naar de informatie die zij nodig hebben voor hun opleiding, stage of toekomstige carri?re.

Institutenweg
39
7521PH
Enschede