Werk zoeken

Bent u op zoek naar werk?

Maak gebruik van uw netwerk. Veel werkzoekenden vinden een baan via iemand die ze kennen. Hoe meer mensen weten dat u werk zoekt, hoe groter de kans is dat iemand een interessante vacature weet of een baan voor u heeft.

Werk.nl is een website van het UWV waarop u vacatures en sollicitatietips vindt.

Kijk op vacaturesites en maak een persoonlijk profiel aan met uw cv. Werkgevers kunnen dan zien wat u zoekt. Laat passende vacatures naar uw e-mailadres sturen. U kunt ook een profiel op het platform LinkedIn aanmaken.

Hulp.nl

Een online marktplaats voor oppashulp, schoonmaakhulp en thuiszorg. 

Nationale Vacaturebank

Vacatures.nl

Wilt u weten welk werk bij u past?

Vul de vragen in op Test uzelf voor het juiste werk. Of gebruik de Beroepenvinder om te zien wat u wilt en kunt. U ziet meteen of er geschikt werk is.

Heeft u een uitkering en zoekt u werk?

Vergroot zelf uw kans op werk. Volg cursussen, een vakopleiding of zoek een betaalde stage. Geef aan uw contactpersoon door wat u gaat doen. Doe dit voordat u start. Zo komt u niet voor nare verrassingen te staan. Het kan namelijk gevolgen hebben voor uw uitkering.

Heeft u een beperking en vragen over werk?

Ga voor hulp naar uw gemeente. Misschien komt u in aanmerking voor een aangepaste werkplek. Ook kan de gemeente samen met u zoeken naar een geschikte werkplek bij een werkgever. De gemeente kan de werkgever helpen om een werkplek aan te passen aan uw situatie.

Bij Carins kunt u ook terecht. Zij geven ondersteuning en persoonlijk advies. Vraag eventueel een uitkering aan. De uitkeringsinstantie kan u ook helpen bij het vinden van een baan.

Bent u al wat ouder en zoekt u werk?

Heeft u al eerder gewerkt? Uw ervaring en inzicht zijn interessant voor een werkgever. Kijk op de website van Oudvit. Of ga naar een vestiging bij u in de buurt.

Heb je geen diploma en geen werk?

Probeer alsnog een diploma te halen. Dat vergroot je kansen op werk. Weet je nog niet welke opleiding je wilt doen? Doe dan de beroepentest op de website Beroepen in beeld. Op de website van het ROC staat waar je bepaalde opleidingen kunt volgen.

Ben je jonger dan 23 jaar en heb je geen startkwalificatie (minimaal diploma mbo niveau 2 of diploma havo/vwo)? Neem dan contact op met RMC De Friese Wouden. Daar kunnen ze je begeleiden en ondersteunen bij het zoeken naar een passende opleiding. Bijvoorbeeld werken en leren tegelijkertijd.

Lukt het niet om werk te vinden of een opleiding te volgen? Maak dan een afspraak met de afdeling Sociale Zaken van de gemeente om jouw situatie te bespreken.

Heb je geen inkomen, ben je dakloos en zoek je werk?

Neem contact op met Zienn en bespreek de mogelijkheden met een medewerker.